

FLSSAMT 2025 SPRING MEETING



Marriott North Hotel 6650 N. Andrews Avenue Ft. Lauderdale, Florida 33309

Date: APRIL 26, 2025

Time: 7:15am-8:15am Breakfast, Welcome 8:15am

Facilitator: Rhonda Young, RMA(AMT), FLSSAMT President

Board members Jose Velasquez, MLS(AMT), Immediate Past President | Kathleene Hardy, RMA(AMT) VP | Sheri Daugherty, RMA(AMT) Secretary | Rachael Higham, MLS(AMT) Treasurer | Ysabel Meek, MT(AMT) | Suzanne Kerr, RMA(AMT) | Courtney Forbes,

RMA(AMT) | Carolina Lavado, MLS(AMT)

THAIR (A MALL)	Carolina Lavado, MLO(AMT)	
Time	Presentation	Speaker
8:15a - 8:30a	Welcome/ Announcements and Introductions	Rhonda Young, RMA(AMT)
	General Session #101	
8:35a - 9:35a	Fundamentals of Nicotine Education & Treating Nicotine Use and Dependence	
1hr General	al Joan Dixon, Director of Student Programs, Gulf Coast South Area Health Education Center	
	RMA/AHI/CMAS/RDA/PCT/RPT	MLS/MLT/CMLA/RPT
9:40a - 10:40a 1hr CE Credit	Session #102 General Systemic Effects of COPD Dr. Micheal Wei, Director Pulmonary Associates of Charlotte County	Session #112: Hematology Achieving Diagnostic Precision: Mastering Hemacytometer Use & Automated Cell Count Sarah Van Kirk, MLS, Clinical Applications Consultant Tripat Kaur, Ed.D ,MLS HCC MLS Program Director
10:45a - 10:55a	Coffee break	
10:55a - 11:55a 1hr CE Credit	Session #103 General Human Trafficking Jumorrow Terra Poitier, Director, Community Outreach in Community and Practice	Session #113 Mandatory for Florida License Prevention of Medical Errors part 1 Dr. Phillip Foulis, MD, MPH, Chief Pathologist informatics James A. Haley Veterans Hospital MUST ATTEND PARTS 1 & 2 FOR CREDIT
12:00p - 1:00p 1 hr. CE Credit	Session #104 General Pharmacology: Prevention of Medication Errors Denise Summer, Lead RMA Instructor/Clinical Coordinator Keiser University	Session #114 Prevention of Medical Errors part 2 Dr. Phillip Foulis, MD, MPH Chief, Pathologist: Informatics, James A. Haley Veterans Hospital
1:05p - 2:05p	General Membership Business Meeting / LUNCH Enjoy lunch during the meeting: - Special Guests &	<u> </u>
2:10p — 3:10p 1 hr. CE Credit	Session 105: General Session/ Annual Mandatory HIV/AIDS UPDATE Kary Ramirez, RN, critical care nurse	
3:10p - 3:25p	Quick Refreshment Break: Grab a snack and a refreshing drink	
3:30p - 4:30p	Session 106: general	Session 116: Chemistry
1hr CE Credit	Recognizing & Treating Hereditary Angioedema (HAE) in Community and Practice Troyce Venturella, MPH,RN,CCM,BCPA HAE Association Health Services Manager	Clinical Toxicology including prescription drugs of abuse, controlled substances, including Fentanyl. Martin D. Abrams, BS.MS Lab Supervisor Moffit Cancer Center
4:35p - 5:00p	WRAP UP & RAFFLE/DOOR PRIZE DRAWINGS	Rhonda Young, RMA(AMT)